Prisoners in paradise

samhället säger pengar och arbete före vänner, hälsa och frihet. men vad säger ditt hjärta?
Lyssna till ditt hjärta som vet vad du känner...
Vad skulle hända om du gick din egen väg? krossa allt vad samhället säger och leva för det du tror på.
har du aldrig kännt dig instängd bland höga murar av krav och måsten? har du aldrig haft lust att bara slå sönder murarna? vad var det som hindrade dig?
var det rädslan för det okända? Rädslan för att misslyckas och falla tillbaka till ruta 1 igen?
men hallå They worked on Rome for a thousand years just to watch it fall! det blir aldrig som man tänkt sig.
Were just prisoners in paradise, so far from heavens door. we have it all, but still we want just more.
se dig om och berätta för mig vad det är du saknar. du har vänner. en familj. mat för dagen. a place to call home. vad mer behöver du?

homovigsel och adoption

Det har hänt mycket under dom senaste 10 - 20 åren. vi har fått upp ögonen. alla är inte blåögda svenskar. det finns mörkhyade i sverige. det finns dom som tror på annat sätt än vi. och så finns det homo och bisexuella.
förut var det helt absurt att killar kunde vara kär i killar och tvärt om. det togs till och emd som en psykiskt sjukdom. iallafall. i dagens samhälle så har såna saker som frihet i hur du får vara blivit bättre.
många anser ju att homosexuella inte bör gifta sig för att så står det skrivet i bibeln. okej... då säger jag som så här. alla tolkar vi bibeln olika och från min synvinkel så ska även den sortens kärlek få samma rättigheter som det "normala" (även om det nu inte borde finnas nåt som kallas normalitet i det syftet)
sen finns ju frågan om dom ska få adoptera. jag säger ja. vissa säger att dom inte borde det eftersom man måste ha en mamma och en pappa. okej. jag tror att två bögar kan ta hand om ett barn på ett sätt att det får den kärlek och uppfostran det behöver. jag menar det finns inte många standardfamiljer i dagens samhälle. det är mamma mamma och pappa. ellertvå mammor och två pappor. folk som skiljer sig, folk som gifter om sig och skaffar barn med olika. det är ett kaos. och jag tror inte att barnet skulel få det sämre av att bo hos ett bög eller lesbiskt par än att bo i en annan familj. det har inte med mamma, pappa regeln att göra. det märker ni väl? säg mig hur många standard mamma pappa och 100% syskon finns det idag??
sen så argumenterar folk att barnet i fråga skulle bli mobbat i skolan om den hade homosexuella föräldrar. så anser itne jag. blir det bara "normalt" med homosexuella föräldrar så är det inte så ovanligt visst kan det vara tufft i början men på fem år till så är det där en självklarhet att det finns banr med pappa pappa istället för mamma pappa. vi människor måste bara våga acceptera det "onormala". dock så föraktar vi det och blir rädda för förändring. vi vill följa samma väg, den väg vi känner till. vi vågar aldrig utforska och öppna oss för det okända. det nya. ska det vara så? ska vi vara så reserverade? dom är väl lika mycket människor som vi är. varför ska vi döma och gruppera utlänningar, homosexuella, sjuka etc i grupper. vill DU hamna i en hrupp och dömas över en kam? tänk efter på hur du resonerar nästa gång. varje individ är unik. hur man än är...

kycklingar & tomtar

Nu fylls butikerna med gult. det vimlar av kycklingar, tuppar, påskgodis och påskris. vi frågar. varför firar vi påsk. jo för jesu död och uppståndelse svarar dom allra flesta. okej... vart kommer då kycklingarna ifrån? vad har jesus med kycklingar att göra?
jo det var så här. när kristendomen kom till sverige så hade vi asatro och vi lade alla högtider så dom passade ihop med varann för att lättare kunna byta religion. kristendomen anpassade sig efter blotdagarna. där slaktades kycklingar. alltså därav kycklingar  och påsk.
samma sak med julen. det är ju våra gamla tiders tro på oknytt som skapat tomten. och så med hjälp av coca cola. för tomten och jesus har ju inget med varann att göra. däremot så finns tomten (st. nicolaus) i kristendomen som ett helgon.

världen förändras och vi måste acceptera förändringar. nya högtider kommer att skapas i och med religionsfrihet. för man påverkas av varann även om du så är hindu eller kristen. vi påverkas och lär oss av varann. även om tror olika, gör olika och lever olika så har vi en sak gemensamt. vi lever under samma himmel och på samma jord. vi har samma uppgift i livet. att leva.

Regeringspolitik

det är val i höst. ingen människa har väl kunnat missa det. och har du gjort det så ska jag ta och gratulera.
iallafall. angående smutskastningen som pågått så har jag börjat tänka. jämför lite med melodifestivalen.
carola. allas vår egen carola. berönd och rik. vacker och... diva... men iallafall. hon är säkert en schysst person MEN så som hon betett sig enligt media gör att folk finner HENNE intressant och röstar på henne. på berömmelse, utseende och mediapopularitet. hon skulle med 70% säkerthet bara ha kunnat gå ut på scenen iklädd sina sexiga scenkläder och bara lett. hon skulel inte ha behövt sjunga låten, för det är inte låtarna som vi röstar på i melodifestivalen. till 60% är det artisten. 25% kläderna. 10% dansen. och 5% låten. så är det oxå i politiken. du röstar på de partimedlemmar som syns i media och gör sig bäst där. på så vis kommer vi aldrig kunna få in några småpartier i riksdan för att alla bara röstar på dom som syns. ingen röstar typ på nykomlingar och okända låtskrivare artister i melodifestivalen heller. berömmelse och utseend och mediapopularitet. i och för sig är väl inte Persson den allra vackraste men han har dom två andra komponenterna så det duger för att han ska röstas på i valet. är inte detta idiotiskt? varför säga att du läst boken när du bara läst recensionen? är det inte idiotiskt att köpa en bil och sedan inte ha nnågot körkort. med den liknelsen menat. varför rösta på personen och inte på budskapet?

Fan!

Fan! satan! djävulen! lucifer! etc etc. kärt barn har många namn. men okej. det står i bibeln att man inte ska missbruka guds namn. människan kanske fattade på fel sätt för vi missbrukar ju djävulens olika namn i allt fler sammanhang. jag menar, man kan säga att hon var snygg som fan. är fan snygg? hur vet man att fan är snygg? jag menar det finns ju folk som säger att man är ful som fan! okej.... det där får jag inte ihop. hur kan fan både vara ful och snygg i samma betraktares ögon.
fan verkar vara en rätt komplicerad person. man kan vara full som fan eller ha satans ont i foten. har satan ont i foten?
svenska språket vart är ni på väg? vi kanske borde börja tänka på vad det är som vi egentligen säger till varann. vad orden betyder. jag menar är ett bokhelvete en brinnande bokhylla för att det är det värsta en bok kna tänka sig? kan man vara kristen och ändå säga fan, vad snygg jag är? jag menar då tillber man ju fan!

andra exempel inom kategorin svordomar. finns oräkneliga exempel men här kommer ett urval:
* kukarsel! har snoppen en egen stjärt?
* satans jävlars idioter! har satan egna jävlar som i sin tur har anställda idioter??
* järnspik! stackars spik. varför klandra den. vad har spiken gjort?
* Fy fan vad dåligt! är det fans fel att det gick åt helvete? det borde ju iochförsig vara så. :P
* jävla fan! borde inte vara nån svordom. du trackar ju ner på satan himself ju :S

Hur stor är en snödriva?

snöhög är en snödriva eller kan en snödriva bara vara en plogkant efter dom det oxå är en driva med snö? bara en sån sak är beviset på att vi alla tycker olika. och det är oxå det som gör oss så unika. ingen människa tycker 100% som en annan. och fata vad tråkigt det skulle vara sen.
nej jag tror att det är så här att det behövs en perfekt blandning av likheter och skillnader för att två människor ska passa ihop. och passa ihop sen behöver ju inte betyda att man skaffar ett partnersförhållande. nej även vänskap och andra relationer fungerar på samma sätt.
sen finns det alltid en baksida av varje framsida. vi är olika. men! människan föraktar det hon finner annorlunda och döper detta till att vara onormalt. vad är normalt? samhällets normalitet? är det den vi ska följa? min elller din version av normalt? vi struntar i samhället just nu.t ycker ändå inte om det så. om vi då tar min normalitet. det jag finner normalt behöver ju inte du tycka är det?
att dricka kaffe med sugrör är lika normalt som att torka sig efter man har skitit för mig. du kanske tycker att jag är fånig. fördomar och negativt ovetande. det är ondska.
så för att återgå till snödrivan. finns det verkligen några angivna mått för en snödriva? hur stor är en snödriva egentligen?

YNK

öppna ögonen

Varje människa jag gått till på skolan frågar samma fråga när jag säger att jag har för mycket och att jag är utbränd: Har du mycket för dig på fritiden?

Okej. Vi tar bort hela min fritid. Aldrig umgås med folk eller göra nåt som jag tycker är kul. Bara ha kuratorsamtal och sköta skolan. Gör inte det här att man går under? Vänner är det viktigaste man har i livet. Och i sitt eget liv så kommer hälsan före skolan. Det går ca 800 elever på skolan. Säkert hälften av dom mår dåligt. En fjärdedel av dom orkar knappt med skolan. Och en fjärdedel av dom är riktigt illa ute. Men vem är det som ser dessa 25 totalt kraschade unga människor? Någon som ser dom? Vänner och folk runt omkring. visst. Man ser dom. Men vem är det som bryr sig. Kanske man ser dom här 25 och inte bryr sig för att dom är så få. Men dom 100 som knappt orkar med skolan. Eller dom 400 som mår dåligt. Ser man dom? Ja kanske. I så fall. Varför gör man ingenting? Svar: man har inte råd. Man har inte råd att anställa personal eller låta en elev vara sjukskriven och få gå en extra termin.

Men man har visst råd att lägga värmeslingor under storgatan. Man har råd att bygga en arena. Att bygga en massa nya köpcentra och byggnader. Men man har inte råd att satsa på vård och skola? Är det så det ska va?

Om jag inte vet fel så är socialdemokraternas hjärtefrågor just vård och skola. Och om det nu är dom som är i ledningen… varför i helvete händer det ingenting!?