kycklingar & tomtar

Nu fylls butikerna med gult. det vimlar av kycklingar, tuppar, påskgodis och påskris. vi frågar. varför firar vi påsk. jo för jesu död och uppståndelse svarar dom allra flesta. okej... vart kommer då kycklingarna ifrån? vad har jesus med kycklingar att göra?
jo det var så här. när kristendomen kom till sverige så hade vi asatro och vi lade alla högtider så dom passade ihop med varann för att lättare kunna byta religion. kristendomen anpassade sig efter blotdagarna. där slaktades kycklingar. alltså därav kycklingar  och påsk.
samma sak med julen. det är ju våra gamla tiders tro på oknytt som skapat tomten. och så med hjälp av coca cola. för tomten och jesus har ju inget med varann att göra. däremot så finns tomten (st. nicolaus) i kristendomen som ett helgon.

världen förändras och vi måste acceptera förändringar. nya högtider kommer att skapas i och med religionsfrihet. för man påverkas av varann även om du så är hindu eller kristen. vi påverkas och lär oss av varann. även om tror olika, gör olika och lever olika så har vi en sak gemensamt. vi lever under samma himmel och på samma jord. vi har samma uppgift i livet. att leva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback