vad betyder ett namn? (En artikel om fildelning)

Den nya lagen är skärpt. Nerladdningspiraterna får passa sig. Varningstexterna lyser hånande mot dem i början av filmerna. Men är det egentligen så fel att ladda hem?

  1. Ljudböcker. Jag ser inget fel i att ladda hem ljudböcker. Författarna tjänar väl ungefär lika mycket på dem som på att folk lånar på biblioteket. Om man gillar en författare så kanske man köper hans eller hennes bok på en bokrea. Det finns bokmalar så det räcker. Sprids din bok så pratar folk om ditt namn. = du gör dig ett namn, du bli känd, du kan ge ut fler böcker och folk intresseras bara för att det är du som skrivit dem. Det är som konstnärer. Ha du ett namn så kan du rita en prick på ett papper och kalla det konst och tjäna multum på att din prick ställs ut på utställningar runt om i landet.
  2. Musik. Hur sprids musik? Jo, nån ger till sina kompisar som ger till sina kompisar som ger till sina och så vidare och tillslut börjar folk samtala om hur bra den artisten eller låten är och det kanske dittills okända bandet får en spelning som drar folk och drar in pengar. Är du mer känd tjänar du pengar på konserter och grejor som tröjor och nyckelringar. Artisterna bryr sig nog ganska lite. Dom får sina pengar från Stim och andra företag. Om alla skulle vara tvungna att köpa cd skivorna skulle musiklyssnandet minska och så även artistens fans. Dom som bryr sig och vill få bort nerladdarna är skivbolagen och mellanhänderna som inte bryr sig om musiken eftersom det varken är dom som skrivit den eller framför den. Dom vill bara ha pengar.
  3. Film. Visst tjänar du en del på biobesökare, som skådis har du ju inga konserter. Men som skådis skulle jag nog bli stolt ändå om folk laddade hem och delade med sig av en film där jag är med. Det lockar till intervjuer som lockar till tv framträdanden som ger pengar. Att synas i tv och tidningar gör att du syns och får ett namn och har du ett namn i nöjesbranchen får du jobb.

Så för att sammanfatta. Det lönar sig med fildelning eftersom du gör dig ett namn. Dom som förlorar på det är dom som redan sitter på en hög med pengar och det är dom vi ska passa oss för. Det är dom som vill stoppa fildelningen. Vad mer kan man säga? Youtube och Piratebay is the shit!


Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag håller fullständigt med dig. De nya lagarna är såååå kass


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback