Där bak

Det finns en baktanke med allting. Till Jul ska man baka, till midsommar, födelsedagar och diverse andra tillställningar. Och det finns en uppsjö av recept på internet och i en ännu större uppsjö av bakningsböcker. Bokförlagen tjänar multum på våran beslutsångest eftersom det finns så mycket så blir det oxå svårt att välja.
Men men. Kakor är gott och smeten ännu godare i dom flesta fall. Men för folk som inte har deg att betala smeten med? Hur går det för dem? Är det därför det kallas bakvärk för att det svider i plånboken, eller är det så att man får ont i händerna av att knåda degen för mycket?
Har för tillfället en bulle i ugnen. Underligt uttryck det där som lätt kan misstolkas och leda till nåt annat. Men det är med som dom flesta baktermer. Socker. "Du är söt som socker". Vad för socker? Farinsocker, florsocker, vaniljsocker, druvsocker, fruktsocker, mjölksocker, blodsocker?

Sen är det ju det här med att ligga i bakhåll. Varför är killar så fästa vid att ligga och lämma på en kvinnas bakdel? Saknar dom den här känslan som mammorna har när dom bakar bullar? Ja, jag vet inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback